Діючий нардеп мав бути комендантом так званої “Бесарабської народної республіки” в Одесі

Одеса

Діючий нардеп мав бути комендантом так званої “Бесарабської народної республіки” в Одеській області. Про це в ході звіту роботи Служби безпеки України (СБУ) за 100 днів повідомив голова СБУ Василь Грицак.

“Я, коли проходив співбесіду у Верховній Раді, перед призначенням, я був в цій депутатській групі. Мене запитали про ці події (попередження створення “Бесарабської народної республіки” – ред.). Я розповів про зачистку Одеського регіону, яка пройшла в три етапи. Я сказав, що серед сас є присутній народний депутат, який планувався бути комендантом “Бесарабії” і розповів деякі деталі”, – зазначив Грицак.

За його словами, на сьогодні заарештована помічниця цього депутата, яка підтримувала контакти з російським політичним керівництвом щодо створення “БНР”.

Разом з тим, Грицак додав, що обвинувачення цьому нардепу буде пред’явлено після встановлення достатньої доказової бази.

Грицак нагадав, що до 15 квітня цього року планувалося створення “Бесарабської народної республіки”. СБУ, провівши зачистку Одещини, попередила відповідні дії, а саме підрив двох мостів через лиман та Дністер, які б відрізали 9 районів Одещини від материкової України.

Нагадаємо, СБУ затримала 6 осіб, які планували теракт на День захисника України в Києві.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading