Світові трейдери продовжують підвищувати ставки на зростання курсу американського долара

kurs-dolara

Трейдери продовжують підвищувати ставки на зростання курсу долара, тоді як все більше експертів починають сумніватися в подальшому ралі американської валюти.

Індекс Bloomberg Dollar Spot, що відслідковує динаміку долара по відношенню до 10 основних світових валют, підскочив на 19% за останні півтора року, а 30 листопада завершив торги на рекордній позначці більш ніж за 10 років.

Завдяки настільки значному ралі різниця в кількості торгованих контрактів на подальше зміцнення американської валюти і ставками на її зниження на минулому тижні досягла 428,3 тис. в порівнянні з 411,2 тис., наблизившись до історичного рекорду, зафіксованого в січні – 448,7 тис .

Вісім з десяти найбільших банків світу за обсягом торгів валютними активами, включаючи Barclays, JPMorgan Chase і Goldman Sachs, очікують зростання курсу долара в 2016 році. Зокрема, аналітики Barclays прогнозують курс долара в парі з євро на рівні $1,05 до кінця наступного року, а експерти Goldman вважають, що курси американської та європейської валют зрівняються ще до кінця поточного року.

Тим часом економісти HSBC і Societe Generale не поділяють оптимізму своїх колег щодо перспектив долара.

“Враховуючи, як підскочив курс долара і обсяг ставок на його подальше зростання, ризики скорочення” довгих “позицій і корекції курсу видаються мені цілком реальними”, – заявив аналітик Societe Generale у Лондоні Кіт Джукс. На його думку, долар може впасти на 7%, до $ 1,13 за євро, перш ніж почнеться нова фаза зростання.

Згідно з прогнозом глави американського відділу валютних операцій HSBC Дарага Махера, долар може подешевшати до євро до $1,20 до кінця 2016 року.

Відзначається, що очікування зміцнення американської валюти засновані головним чином на перспективах швидкого посилення кредитно-грошової політики Федеральної резервної системи (ФРС) при збереженні або навіть розширенні стимулюючої програми Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Тим часом, як показують історичні дані, ралі долара, як правило, сходить нанівець після першого підвищення ставки ФРС. Крім того, керівники американського ЦБ неодноразово підкреслювали, що зростання вартості кредитування в країні буде повільним і поступовим.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading