Україна вводить компенсаційні мита на вироблені в Росії автомобілі строком на 5 років

myta-avtomobili

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести компенсаційні мита на вироблені в Росії автомобілі в розмірі 10,41% -17,66% строком на 5 років, починаючи з 3 січня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні комісії.

Для автомобілів, виробництва ТОВ “Соллерс-Далекий Схід” мита вводяться в розмірі 17,66% від митної вартості товару, для автомобілів ВАТ “АвтоВАЗ” – 14,57%, для автомобілів інших виробників в Росії – 10,41%.

Для автомобілів без сертифіката походження або в разі неможливості визначення виробника, мита застосовуються у розмірі 17,66%.

Мита застосовуються до легкових автомобілів, автомобілів для перевезення не більше 8 пасажирів.

Компенсаційні мита не будуть застосовуватися для гольф-машин, снігоходів і автомобілів, обладнаних для тимчасового проживання людей.

Комісія обгрунтовує рішення про введення мит тим, що уряд Росії надавав своїм виробникам автомобілів субсидії на підставі держпрограм підвищення конкурентоспроможності.

Виходячи з цього, в період з 2011 року до першого півріччя 2014 року ціна імпортованих з Росії автомобілів була нижчою, ніж їх собівартість виробництва автомобілів в Україні і відповідно ціна їх продажу на внутрішньому ринку.

Виходячи з повідомлення міжвідомчої комісії, розмір компенсаційних мит відповідає розміру надання російським виробникам державних субсидій.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading