МВФ шантажує українців кредитами і вимагає прийняти узгоджений бюджет

mvf-kredyt

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує ризики в реалізації програми фінансової допомоги Україні. Про це повідомив представник МВФ в Україні Жером Ваше.

“Ми вступаємо в важкі часи, складну ситуацію. Є потреба у відповідальній політиці, в тому, щоб продовжувати рухатися обраним шляхом. Ми бачимо певні ризики для програми МВФ”, – сказав представник МВФ.

Як пояснив Ваше, головний ризик полягає в можливому прийнятті в Україні бюджету, який не буде відповідати умовам програми МВФ. У той же час він відзначив, що фонд досяг угоди з міністром фінансів України Наталією Яресько щодо податкової політики та бюджетних витрат.

“Тепер ми чекаємо, яким буде поданий бюджет, і чи буде він відповідати домовленостям. І чи зможемо ми його підтримати”, – додав Ваше.

Крім того, представник МВФ знову закликав Росію і Україну домовитись щодо реструктуризації боргу в 3 мільярди доларів. “Ми закликаємо обидві сторони провести переговори і прийти до угоди по цій справі”, – сказав він.

Нагадаємо, програма фінансової підтримки України передбачає виділення $17,5 млрд протягом чотирьох років. У 2015-му Київ уже отримав $6,7 млрд, до кінця року очікувалося перерахування ще двох траншів по $1,7 млрд, однак 30 листопада заступник міністра фінансів України Артем Шевальов визнав, що шансів на отримання грошей до 2016 року практично немає.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading