Ще один член терористичної банди «днр» добровільно здався українській владі

dnr

Житель Слов’янська, який був членом угруповання «ДНР», добровільно здався правоохоронцям, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Поліцейські з’ясували, що наприкінці квітня 2014 року він добровільно вступив до лав угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, і в період з квітня по липень 2014 року «служив на посту» біля Краєзнавчого музею в Слов’янську.

У поліції зазначають, що після звільнення міста тривалий час чоловік переховувався на території Росії, але згодом приїхав в Слов’янськ і добровільно здався співробітникам поліції.

Кримінальне провадження щодо цього жителя Слов’янська відкрили за частиною 2 статті 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. У поліції зазначають, що «після ретельної перевірки, з’ясувавши, що за час перебування в лавах «ДНР» він не скоював злочинів проти мирного населення», провадження буде перекваліфіковано. Після цього підслідний буде офіційно звільнений від кримінальної відповідальності.

Згідно з частиною 6 статті 260 Кримінального кодексу України, «звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала у складі воєнізованих формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади чи органи місцевого самоврядування».

У жовтні угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про перенесення «виборів» на Донбасі на наступний рік. Проведення виборів на цих територіях є однією з умов Мінських угод.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час «Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію у новій, погодженій з сепаратистами редакції».

Україна наполягає, що ніколи не піде на амністію осіб, які вчиняли злочини проти людяності.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading