Конвертаційні центри, які діяли у Київській області організували працівники фіскальної служби

конвертаційні центри

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили схему розкрадання державних коштів за допомогою “конвертаційних центрів”, які через низку фіктивних підприємств переводили у готівку бюджетні кошти. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

“Конвертаційні центри” організували працівники фіскальної служби області. Так, посадовець фіскальної служби Київщини організував схему незаконного збагачення шляхом отримання відсотків від доходів підприємств, що входили до складу “конвертаційних центрів”. До зазначеної схеми було залучено колишніх та діючих співробітників фіскальної служби, які координували діяльність “конвертів” на території Київської області.

Усього до складу “конвертаційних центрів” входило понад 30 суб’єктів господарювання. Вони для маскування протиправної діяльності та безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ залучали низку підприємств, які здійснювали реалізацію товарів за готівку. Загальний обсяг реалізованої продукції складає понад 1 мільярд гривень.

Під час обшуків у приміщеннях фіскальної служби, офісах підприємств та за місцем проживання фігурантів вилучено службову документацію у паперовому та електронному вигляді, банківські картки, грошові кошти у сумі 5 мільйонів гривень, 200 тисяч доларів США, 5 тисяч євро, 31 печатку підприємств задіяних у протиправних схемах, зокрема – одного підприємства-неризидента.

Також вилучені чорнові записи, що підтверджують проведення фінансових операцій без відображення в бухгалтерському та податковому обліку підприємств, підроблені документи, сервери та комп’ютерну техніку, на який здійснювався облік незаконних фінансових операцій, магнітні носії інформації.

Крім того, вилучено документи, які підтверджують факти розкрадання державних коштів, виділених на будівництво доріг, шляхом використання фіктивних підприємств, безперешкодну діяльність яких забезпечували посадові особи ДФС у Київській області.

Накладено арешти на поточні рахунки підприємств з ознаками фіктивності, відкритих у 24 банківських установах.

За цим фактом ГПУ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі проводяться слідчі дії та заходи з метою встановлення додаткових даних та інших учасників злочинної схеми

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading