У 2016 році курс долара в Україні буде коливатися в межах 22-32 гривень за долар

kurs-dollara

У 2016 році курс долара в Україні буде коливатися в межах 22-32 грн/дол.

Про це заявив головний фінансовий аналітик рейтингового агентства Віталій Шапран, коментуючи заяву Мінфіну про те, що офіційний курс на наступний року складе 24,1 грн/дол.

“Ми беремо ті межі, в яких курс коливався в 2015 році”, – пояснив експерт.

На початку листопада міністр фінансів Наталя Яресько назвала інший, більш оптимістичний курс, – 24,1 грн / $. У цьому немає нічого дивного, говорить старший економіст Олена Бєлан, це прогноз МВФ, і при складанні бюджету Мінфін орієнтується на нього.

Головними чинниками, які грають на зниження курсу гривні, зараз є необхідність збільшити резерви Нацбанку, а також погана ситуація на зовнішніх ринках, пояснює Шапран. Як відомо, МВФ вимагає від Національного банку збільшувати золотовалютні резерви. За різними оцінками НБУ вже викупив з ринку $ 1,5-2 млрд. А це знижує вартість гривні.

Ціни ж на продукти нашого експорту у світі – метал, руду і зерно – падають. А значить зменшується приплив валюти в країну. До всього цього додається негативне ставлення населення і бізнесу, які в даній ситуації скуповують долари, побоюючись погіршення ситуації. Ризики тут все ті ж: погіршення ситуації на сході країни, а також побоювання того, що МВФ може не надати черговий транш.

Втім, за умови, що співпраця з МВФ продовжиться, падіння курсу до 32 грн/$ швидше за все не відбудеться.

“Ціни на метал торік були на рівні $550 за тонну, а в цьому році в майже два рази нижчою – $280”, – відзначає Бєлан. Такого значного обвалу цін на наш експорт цього року швидше за все не відбудеться.

Як повідомлялося, у Мінфіні України вірять: курс долара впаде до Нового року. У відомстві заявляють, що ослаблення гривні, яке спостерігається останнім часом, має тимчасовий характер.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading