НБУ уточнив підстави для зарахування коштів в іноземній валюті на поточні рахунки громадян

foreign-exchange

Національний банк уточнив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки громадян на території України, повідомила прес-служба регулятора.

Про це йдеться в постанові НБУ від 8 грудня №870 “Про внесення зміни до постанови правління Національного банку України від 16 вересня №365”.

В даний час, згідно з порядком, встановленим постановою №365, банк має право зараховувати на поточний валютний рахунок фізичної особи ті валютні кошти, які надходять з іншого власного рахунку цієї фізичної особи або вносяться готівкою власником цього рахунку. Крім того, в якості винятків дозволяється також зарахування таких валютних надходжень у вигляді відсотків, нарахованих на залишок коштів на власному поточному або вкладному рахунках; зарахування за казначейськими зобов’язаннями України та ОВДП; надходження від купівлі-продажу, обміну інвалюти; валюта, одержана в порядку спадкування; зарахування за договорами дарування; в результаті повернення помилково перерахованих або надміру сплачених коштів.

Постановою №870 Національний банк роз’яснив банкам, що в перелік дозволених зарахувань також відноситься і валюта, отримана клієнтом – фізичною особою в результаті погашення іменних ощадних сертифікатів, номінованих в іноземній валюті, та процентів за ним.

Як і раніше, інші валютні надходження мають бути продані банком на міжбанківському валютному ринку, а гривневий еквівалент від продажу повинен був бути зарахований на поточний рахунок в національній валюті фізичної особи.

Постанова №870 набирає чинності 10 грудня 2015.

Як повідомлялось, раніше НБУ продовжив більшість валютних обмежень.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading