Верховний суд забрав у корупціонерів Зайчука, Ялового і Калетника 14 гектарів лісу

bucha-lis

Верховний суд України залишив в силі судові рішення про повернення у державну власність 14 га землі лісового фонду в місті Буча вартістю понад 18 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, підставою для звернення до суду стали виявлені порушення з боку Бучанської міської ради при розпорядженні земельними ділянками, зокрема міськрада з перевищенням повноважень змінила цільове призначення земель лісогосподарського призначення.

«У подальшому міськрада передала у власність 141-му громадянину 14 гектарів лісу, які в подальшому були продані родичу колишнього першого заступника голови Верховної Ради України», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що повноваження щодо вилучення таких земель належать виключно до компетенції Кабінету міністрів України.

Рішенням Ірпінського міського суду, залишеним без змін апеляційним судом Київської області та Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, було задоволено позов прокуратури Київщини про повернення цих земель у державну власність.

Раніше журналісти з’ясували, що керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, його заступник Володимир Яловий, а також члени їхніх родин отримали земельні ділянки у Бучі. Ці ділянки були виведені з державної власності з порушенням законодавства.

У 2002 в році Бучанська селищна рада змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів. Вони були віднесені до земель житлової та громадської забудови.

У 2008 році свої проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в місті Буча отримало керівництво апарату Верховної ради, свідчить реєстр санітарно-епідеміологічних висновків Міністерства охорони здоров’я. Ідеться про керівника апарату Верховної ради Валентина Зайчука, його заступника Володимира Ялового, а також членів їхніх родин.

Наразі ділянки Зайчука, його заступника Ялового та декілька сусідніх обнесені одним парканом.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, всі ці земельні ділянки тепер переоформлені на Ушеніну Ларису Володимирівну. Це мати Скарбовійчук Ірини Сергіївни, яка є дружиною Руслана Скарбовійчука – донедавна народного депутата України від Комуністичної партії і товариша колишнього першого заступника Ради Ігоря Калєтніка, який оголошений в розшук за підозру у розкраданні грошей в особливо великих розмірах та фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання Верховної Ради 16 січня 2014 році.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading