Пси путіна на судилище «справи 26 лютого» не пропускають родичів Героїв

26-lutogo

В анексованому Росією Криму в зал «Верховного суду» на перше засідання у «справі 26 лютого» пропускають вибірково, в тому числі, рідних. Пристави пояснюють це відсутністю місць у залі, повідомляють журналісти.

У коридорі біля залу засідання перебуває близько 60 людей, які вимагають пустити їх всередину. Охорона суду наполягає, що в залі немає місця. За словами приставів, в залі тільки потерпілі. Батькам обвинувачених після довгих суперечок з приставами так і не вдалося потрапити до зали суду. Пустили лише дружину підсудного Ахтема Чийгоза і його 12-річного сина.

28 грудня в Сімферополі у «Верховному суді» Криму призначене перше засідання «суду» по суті у «справі 26 лютого». Підтримати підсудних прийшли кілька десятків людей.

Російські слідчі звинувачують фігурантів справи – Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова і Ахтема Чийгоза в участі у «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора роки тому біля кримського парламенту під час багатотисячних мітингів з одного боку прихильників територіальної цілісності України, з іншого – активістів партії «Русское единство».

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading