У Сирії продовжують гинути російські військові, тепер – військовий радник

siria-ru

У Міністерстві оборони Росії 3 лютого повідомили про загибель у Сирії російського військового радника.

«Російський військовий радник у Сирії виконував завдання з надання допомоги сирійській армії в освоєнні нового озброєння, що постачається у рамках міждержавних контрактів військово-технічного співробітництва. 1 лютого у результаті мінометного обстрілу терористами «Ісламської держави» військового гарнізону, де дислокується одне зі з’єднань сирійської армії, офіцер отримав смертельне поранення», – мовиться у повідомленні Міністерства оборони Росії, яке цитує російська агенція.

Росія розпочала свою повітряну кампанію у Сирії 30 вересня минулого року, щоб допомогти сирійському президентові Башару аль-Асаду.

Правозахисники постійно заявляють, що у результаті російських авіаударів у Сирії загинули сотні цивільних і вони можуть розглядатися як воєнні злочини.

Москва ж заперечує, що її авіація вражає цивільні об’єкти, наголошуючи, що всіляко намагається уникнути бомбардування житлових районів. Російська сторона також заперечує використання у Сирії касетних бомб, заборонених у багатьох країнах світу.

Через конфлікт у Сирії, який розпочався у березні 2011 року, загинули понад 250 тисяч людей, а мільйони змушені були залишити свої будинки.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading