З окупованої території Донбасу до Росії відправили шість тіл загиблих російських військових

gruz200-ru

Розвідка Міністерства оборони України заявляє, що з окупованої території Донбасу до Росії відправили шість тіл загиблих російських військових.

«1 квітня майор Збройних сил Росії Анатолій Греблєв особисто супроводжував черговий «вантаж 200» (шість загиблих військовослужбовців) через колишній пункт пропуску у населеному пункті Успенка для передачі трун родичам загиблих», – мовиться у повідомленні.

За інформацією української розвідки, Греблєв супроводжував «вантаж-200» для передачі трун загиблих родичам та проведення інструктажу щодо недопущення витоку інформації про місце та обставини загибелі.

«Встановлено, що на посаді «заместителя командира по работе с личным составом 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка, Украина) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО ВС РФ» перебуває майор Збройних сил Росії Греблєв Анатолій Анатолійович, за документами прикриття – Іваненко. До прибуття на тимчасово окуповані території сходу України для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії, майор Греблєв перебував на посаді помічника командира по роботі з особовим складом 2 мотострілецького батальйону 7 військової бази (місто Гадаута, Абхазія) Південного військового округу Збройних сил Росії», – зазначили в українській розвідці.

25 березня розвідка Міністерства оборони України назвала прізвища ще двох російських військових, які координують ракетні обстріли Донбасу – Степан Ярощук та Ігор Ягельський.

24 березня речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомив, що сепаратисти зазнають втрат, але оцінити їх неможливо, оскільки тіла загиблих евакуюють.

За даними МЗС України, станом на кінець лютого на Донбасі загинули понад 2600 українських військовослужбовців.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Правда України

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading