Реструктуризація державних боргів України незначно і нетривало вплине на курс валют

державні борги

Реструктуризація державних боргів України вплине на курс гривні, однак вплив буде недовгим і незначним. Такої девальвації, яка є вже, не буде, але ризики є завжди. Таку думку висловив екс-міністр економіки України, народний депутат (БПП) Віктор Пинзеник.

“Для девальвації курсу гривні було дві причини. По-перше, у нас імпорт перевищував експорт. І ось курс виправив ситуацію. Ми вже другий рік йдемо з позитивним торговельним сальдо. Головний ризик, що впливає на курс, – це бюджет. Україна залишилася без безпечних джерел фінансування дефіциту бюджету. На внутрішньому ринку головним позичальником уряду Національний банк України. І тут завжди є ризик для інфляції“, – зазначив експерт.

Він зазначив, що ризики в Україні є завжди, тому спрогнозувати курс нацвалюти навіть у середньостроковій перспективі – невдячна і неможлива справа.

“Я недавно бачив прогнози однієї міжнародної авторитетної організації на дуже тривалу перспективу. Так от там нічого доброго для обмінного курсу; а я навіть боюся озвучити ці прогнози, знаючи сюрпризи, які можуть бути в Україні. Тим більше, що сьогоднішній курс кілька років тому ні один експерт і жодна організація не прогнозували“, – підкреслив Пинзеник.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading