Михайло Саакашвілі звинуватив прем’єра Арсенія Яценюка у створенні “тіньового уряду”

Саакашвілі проти Яценюка

Глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі звинуватив прем’єра Арсенія Яценюка у створенні “тіньового Кабміну”, який представляє чиїсь корпоративні інтереси, і виступив за перезавантаження уряду.

“Ми повинні перезапустити цей уряд. Ми повинні розправитися з таємним урядом … тіньовими фігурами, які управляють державними нафтовими і газовими компаніями”, – заявив М.Саакашвілі в інтерв’ю.

За його словами, “тіньовий уряд”, зокрема, працює в інтересах народного депутата фракції “Народний фронт” Миколи Мартиненка, якого викликають в Швейцарії на допит за звинуваченням у корупції.

“Останнім часом вони (Кабмін – ред.) зробили величезні перестановки в нафтогазовому секторі, і це все за планом Мартиненко, а не міністра енергетики”, – підкреслив М.Саакашвілі.

Відповідаючи на питання про ймовірність заняття ним посади прем’єр-міністра України, М.Саакашвілі заявив: “Я хотів би взяти участь у великих реформах, і в якому б якості я міг це робити – я готовий до цього”.

При цьому глава Одеської обладміністрації підкреслив, що посада глави уряду не є тією, яку він “прагне” зайняти. Також він додав, що не вступатиме ні в які політичні партії, поки вони пов’язані з олігархами.

“Це не та робота, про яку я мрію. Я відмовився бути в партійному списку, я не хочу мати нічого спільного з олігархами. Я хочу бути прапороносцем реформ”, – сказав він.

При цьому М.Саакашвілі розкритикував рішення діючого прем’єр-міністра А.Яценюка не брати участь у місцевих виборах в країні. “Це ненормально для партії прем’єр-міністра не брати участь у місцевих виборах: якщо ви не хочете перевіряти вашу популярність, думаю, у вас є мандат на те, щоб проводити реформи”, – вважає М.Саакашвілі.

Сам глава Одеської ОДА після публікації цього інтерв’ю уточнив, що інтерпретація його слів про намір брати участь у реформуванні України, як і про готовність стати прем’єром – неправильна. “Щоб уникнути будь-яких спекуляцій – я ніколи не говорив цього або іншим журналістам, що я готовий стати прем’єр-міністром. У мене немає ні пропозиції, ні бажання рухатися в цьому напрямку”, – написав М.Саакашвілі у мережі.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading