Грецію можуть виключити з Шенгенської зони, якщо вона не перегляне своє ставлення до мігрантів

grecia-shengen

Грецію можуть виключити з Шенгенської зони, якщо вона не перегляне своє ставлення до врегулювання міграційного кризи. Про таке рішення виданню розповіли чотирьох високопоставлених європейських дипломатичних джерела.

За їх даними, 4 грудня міністри внутрішніх справ ЄС дадуть владі Греції зрозуміти неминучість жорсткої реакції, якщо Афіни не приймуть заходів до саміту Євросоюзу, запланованого на середину грудня.

Відзначається, що з початку 2015 року кордони Греції перетнули понад 700 тис. мігрантів. У свою чергу влада ЄС засмучені відмовою Афін вимагати допомогу спеціальної місії європейського прикордонного агентства Frontex, небажанням приймати гуманітарну допомогу і нездатністю переглянути систему реєстрації біженців.

Крім того, видання зазначає, що головними критиками Греції виступили глави східноєвропейських країн. Крім того, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що “саме час” вигнати Грецію з Шенгену. При цьому він додав, що всі члени ЄС в приватному порядку згодні з ним.

У своє виправдання таким дії, в уряді Греції назвали дві вагомі причини для тяганини. По-перше, за грецькими законами, тільки громадянам Греції можна здійснювати охорону її кордонів. По-друге, на позицію Афін впливає невирішене суперечка про назву колишньої югославської республіки Македонії, використання якого Греція вважає неправомірною.

За даними видання, кілька європейських міністрів і високопоставлені чиновники ЄС розглядають загрозу виключення Греції з Шенгену, як єдиний засіб переконати главу її уряду Алексіса Ціпрас виконати свої обіцянки і прийняти допомогу Євросоюзу.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading