Наступного траншу від МВФ не буде, якщо Порошенко і Яценюк не прискорять реформи

vlada-ua

Наступного траншу від МВФ не буде, якщо Порошенко і Яценюк не прискорять реформи.

Наступного траншу від Міжнародного валютного фонду не буде, якщо Україна не прискорить процес реформ, прокоментувала міністр фінансів України Наталія Яресько заяву директора-розпорядника фонду Крістін Лагард.

“Я бачу, що це (заява К.Лагард, – ред.) наголошує на тому, що транші не дають без реформ. Прискорення реформ потрібно, а не гальмування”, – сказала глава Мінфіну на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики в Києві в середу.

Н.Яресько зазначила, що завдяки депутатам, у МВФ немає запитань до прийнятого парламентом бюджету на 2016 рік. “Але зараз є питання до всіх нас, як ми будемо діяти далі в політичній кризі і узгодимо зміни в уряді, і як прискорити ці реформи”, – сказала вона.

Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, К.Лагард заявила, що МВФ складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією.

“Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику. При відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною”, – йдеться в заяві глави Фонду.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading